Dränering i Malmö & Lund - en investering för din fastighet & din hälsa

Sedan 1989 har MP Minigräv AB varit din pålitliga Isodrän-certifierade dräneringsentreprenör i Malmö och Lund. Med vår professionella dräneringstjänst säkerställer vi att din husgrund blir fri från fukt och hjälper dig att undvika framtida besvär med mögel, kyla och vatten i din källare.

Medarbetarna på MP Minigräv

Möt ditt dräneringsteam

Medarbetare på MP Minigräv dränerar husgrunden åt en kund i Lund.

Add Your Heading Text Here

Därför väljer du
MP Minigräv

I branschen
sedan 1989

Egna
maskiner

Dränering som
håller i decennier

Varför?

Varför bör man Dränera?

Fuktskador, mögel och unken lukt – det är inte vad vi vill ha i vårt hem. Lägg därtill risken för allergier, astma och andra hälsoproblem som kan smyga sig på över tid. Oftast tänker vi inte på vår husgrund förrän problemen redan har börjat dyka upp. Det främsta skälet bakom dessa besvär är de höga grundvattennivåerna som tillåter fukt att tränga in i våra väggar. Men, det finns en räddning innan det är för sent: dränering.

 

Tänk på dränering som att ta hand om husets fötter – du tar av de blöta skorna, torkar av och klär på varma, torra sockor. Ja, ett hus, oavsett storlek, är lite som en människokropp och mår som bäst när den är fri från överflödig fukt. Med vår dräneringstjänst hjälper vi dig att göra ditt hem till en hälsosam och trygg plats.

 

Dessutom är dränering en smart lösning för din plånbok. Att få bort fukten och bevara värmen i husgrunden, torpargrunden, krypgrunden eller källargolvet innebär att mindre energi går åt till att värma upp ditt hus.

Medarbetare på MP Minigräv installerar isodränskivor för att dränera husgrunden.

Vad?

Vägen till en fuktfri husgrund

Vad kan du förvänta dig av vår dräneringstjänst?

Innan vi börjar att dränera din fastighet måste vi först förstå hur utbrett problemet är och vilka förutsättningar vi har att jobba utifrån. Därför börjat vi alltid med ett kostnadsfritt platsbesök i ditt hus i Malmö eller Lund där vi inspekterar din husgrund och källare.

 

Efter plastbesöket skickar vi en offert till dig och skapar en teknisk arbetsbeskrivning. Generellt brukar en dränering ta ungefär 2 veckor, men exakt hur lång tid det tar beror på fastighetens storlek och övriga förutsättningar.

 

Vi påbörjar dräneringsprocessen genom att bitvis gräva ut din husgrund med våra egna maskiner. Bit för bit gräver, dränerar och återställer vi husgrunden. Dessutom kan vi återställa din tomt med plattläggning, asfaltering och växter enligt dina önskemål, allt i direkt anslutning till det slutförda dräneringsarbetet.

 

Dräneringsarbetet genomgår även en besiktning för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

 

Dräneringen klar och besiktningen gjord – nu kan du njuta av ett hem fritt från fuktproblem och mögel! Det bästa av allt? Genom att ha anlitat MP Minigräv har du säkerställt att ditt hus har en husgrund som förblir torr i decennier. Bra va?

Hur?

Hur gör vi när vi dränerar?

 1.  Vi börjar med att rengöra och slipa källarväggarna för att ta bort eventuella gamla fuktskydd. En ren vägg hjälper till att förbättra uttorkningen.
 2. Vi värmeisolerar väggarna genom att montera isodränskivor som är kapillärbrytande och driver fukt från husgrunden.
 3. Vi använder pumpbrunnar med en diameter av 600 mm. Det gör vi för att få en stor samlingsarea med vatten och en mer effektiv användning av dräneringspumpen. Detta innebär även en ökad livslängd för dräneringen.
 4. Vi monterar alltid nivålarm med batteribackup för att ha kontroll på vattennivån i pumpbrunnen. Larmet varnar om t.ex. pumpen inte startar, vilket gör att man kan åtgärda problemet i god tid.
 5. Vi tätar mellan list och källarvägg så att inget ytvatten kan tränga in bakom isodränskivorna.
 6. Vi återfyller och komprimerar uppgrävda schaktmassor efter slutförd dränering med en lutning ut från din fastighet. Detta gör vi bl.a. för att undvika sättning av marken i framtiden.
MP Minigräv använder sina egna maskiner för att förbereda marken inför en dränering av en fastighet i Malmö.

Våra kunder

Kunder vi jobbar med

Vi åtar oss uppdrag från en bred målgrupp, inklusive företag, privatpersoner, kommuner och landsting. Oavsett om det är för din privata bostad, offentliga fastigheter eller samhällstjänster, så är vi redo att hjälpa er med era dräneringsbehov.

Vi finns här för att hjälpa alla i Malmö och Lund och med omnejd som vill skydda sin fastighet mot fukt- och vattenskador.

En villa i trä i Lund är fritt från mögel- och fuktskador efter att MP Minigräv har utfört dränering av husgrunden.

Villa - & fastighetsägare

Fördelarna med att dränera ditt hus i Malmö och Lund

 • Investering i din fastighet.
 • Skyddar din och din familjs hälsa mot mögel och sjukdomar som kan uppstå på sikt.
 • Sänker dina energikostnader.
En bostadsrättsförenings lägenhetshus i Malmö är fritt från fukt och mögel efter att MP Minigräv utfört dränering av fastigheten.

Bostadsrättsföreningar

Varför er bostadsrättsförening bör överväga dränering

 • Bevarar fastighetsvärdet.
 • Bättre boendemiljö för alla i fastigheten.
 • Kostnadseffektivt – med dränering kan ni undvika kostsamma renoveringsprojekt.

Kostnad

Vad kostar det att dränera?

För att ge dig en prisuppgift för dränering av just din fastighet i Malmö eller Lund vill vi gärna komma och besöka platsen för att förstå arbetets förutsättningar. Det bästa är att våra platsbesök är helt kostnadsfria! Efter besöket skickar vi dig en offert så att du tydligt kan se vad det kommer att kosta att dränera ditt hus.

RUT- & ROT-AVDRAG

Som privatperson kan du nyttja RUT- och ROT-avdraget. Kontakta gärna oss om du har frågor om hur du kan använda ROT- och RUT-avdragen för dränering av din fastighet i Malmö eller Lund.

 

Har du andra frågor om kostnader vid dränering? Ring eller maila oss.

Tekniker från MP minigräv mäter isodränskivor som ska hjälpa till att dränera kundens fastighet i Lund.

Frågor & svar om dränering

Vanliga frågor & svar om dränering i Malmö & Lund

Ja, vi återställer alltid platsen efter att vi har dränerat din fastighet! När arbetet är klart kan vi återställa marken med plattläggning, asfaltering och växter enligt dina önskemål – allt i direkt anslutning till det slutförda dräneringsarbetet.

Exakt hur länge en dränering håller beror på olika faktorer men genom att välja rätt material och pumpbrunn samt följa den tekniska arbetsbeskrivningen kan en dränering skydda husgrunden mot fukt i 50 år.

Ja, vi erbjuder alltid ett gratis platsbesök innan du accepterar vår offert. Detta görs av två viktiga skäl: dels för att undersöka om dränering är den bästa lösningen för din fastighet i Malmö eller Lund, och dels för att skapa en uppfattning om ditt specifika dräneringsbehov samt för att utarbeta en teknisk arbetsbeskrivning.

Den mest uppenbara indikationen att det är dags att överväga dränering är när du börjar uppleva problem med fukt och mögel i din källare. Även om du för närvarande inte upplever dessa problem, kan det vara klokt att överväga dränering i förebyggande syfte, särskilt om det var länge sedan din fastighet senast dränerades.

Ja, du kan dränera själv men det är ofta lättare sagt än gjort. Det är ett slitsamt jobb, speciellt om du inte använder en grävmaskin. Att hyra en grävmaskin utan att veta hur du hanterar den är ingenting vi rekommenderar då du riskerar att gräva sönder fasaden samt viktiga ledningar och rör som ligger i marken.

Vill du veta mer om vår dräneringstjänst i
Malmö & Lund?

eller